• 0212 541 25 53
  • 0533 050 77 58
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Pzt Cuma 09:00 20:00

Ürün Belgelendirme


HACCP Belgesi

Hazard Analys of Critical Control Points ; Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi
HACCP (Hazard Analys of Critical Control Points ; Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi) güvenli gıda üretiminin sağlanması amacıyla uygulanan bir sistemdir. HACCP Belgesi, güvenilir ürünlerin tüketiciye sunulması amacıyla, düzgün işleyen bir sistemin oluşturulması ve korunmasını saglayan bir gıda güvenliği kavramıdır.

Gıda sektöründe ürün/hizmet üreten kuruluşlarda güvenli ve sağlıklı gıda üretimi için tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları ile ilgili süreçleri tanımlayan HACCP sistemi uluslararası ticaretin ön koşulu olarak ülkelerde uygulaması zorunlu yönetmelikler olarak yayınlanmış ve uygulanmaktadır.

Gıda ürünleri, sağlımızı en kolay etkileyecek etmenlerin başında gelmektedir. Dolayısıyla gıda ürününün güvenliği, ürünü kullanan tüketicinin mutlak bir talebidir ve üretici firmalarda tamamıyla yönetimin sorumluluğudur. O nedenle gıda güvenliğine mutlak ve değişmez bir kalite parametresi gözü ile bakmak gerekir.

Bir yönetici, işletmesinde sürekli olarak, hijyen standartlarına uygun üretim yapılmasını ve üretip sattığı her parti ürünün güvenli olmasını istiyorsa Gıda Güvenliği Kontrol Sistemi'ni kurmalı, sürekliliğini sağlamalı ve işleyişini desteklemelidir.

HELAL Belgesi

Helal Sertifikalama
Helal Belgelendirme ürünlerin İslami koşullarda helal olduğunu gösteren bir tanımlamadır. Böylelikle, Bu ürünler Müslümanlar tarafından yenebilir, içilebilir ya da kullanılabilir.

Müslüman toplulukların bulunduğu ülkelerde söz konusu sertifikaya sahip olmayan ürünlerin sunulmasının önünde pratik bir engel teşkil etmeye devam etmekte olduğu için, ''Helal standardının kapsamına giren gıda ve ve gıda dışı ürünlerde dünya pazarını hakimiyet sağlamak sizlerin elinde, Bu ürünlerde halihazırda 1,6 milyar insanın potansiyel olarak 'helal' standardı kullanıcısı olacağı düşünüldüğü için, pek çok Müslüman ve Müslüman olmayan ülke üreticisi ve ihracatçısı 'helal' etiketini elde etmek yoluna gitmektedir.

İhraç ürünlerimiz söz konusu sertifikanın yokluğunda Müslüman tüketiciler nazarında geri plana düşebilmekte ve ürünlerimizin helal olmadığı gibi bir yanlış algılama nedeniyle rekabet etmekte zorlanmaktadır.

Bu standartlara göre, İslami kriterler ve insani gerekler bakımından “uygun” olan her ürün için bir sertifika türü belirlenmekte ve bu hususta gerek üreticinin, gerekse tüketicinin ortak bir zeminde buluşması amaç edinilmektedir.

GLOBAL GAP Belgesi

GLOBALGAP
Gıda Sektöründeki riskler ve sıkıntılar globalleşen dünya ticareinde de giderilmesi gereken en önemli unsuru oluşturmatadır.

GLOBAL G.A.P (Eurepgap isminin yerini Globalgap ismi almıştır.) dünya ülkelerinin hızla büyüyen tüketici gereksinimlerini, tarımsal üretime dönüştürerek, küresel pazarlar için yerinde bir uygulama olup, İyi Tarım Uygulamaları için de önemli bir referans standarttır.

GLOBAL G.A.P dünyada yetiştirilen tarım ürünlerinin sertifikasyonu için gönüllü standartlar oluşturan özel bir kuruluşudur. Bu kuruluşun amacı, global tarımın bütününe farklı ürün uygulama kabiliyetlerini geliştirmek ve İyi Tarım Uygulamaları (GAP) için de referans bir standart oluşturmaktır.

GLOBAL G.A.P çiftlik uygulamaları ile üretilen çiftlik ürünlerinin sertifikalanması, tohum, fide ve tüm tarım faaliyetleri gibi tarım girdilerinden sertifikalı ürün sürecini de içeren çiftlik ön çıkış yani bir-dur-al standardıdır. GLOBAL G.A.P bir iş etiketidir ve bu nedenle tüketiciler direk göremezler. GLOBAL G.A.P Sertifikasyon hizmetleri yüzden fazla ülkede verilmektedir.

GLOBAL G.A.P sertifikasyonuna dünya çapında “Tarladan Sofraya” tüm gıda üreticileri başvurabilir, Belgelendirilebilir. GLOBAL G.A.P Sertifikasyonunda üreticilere habersiz denetimler, ek denetimler ve yıllık denetimler yapılır.

GLOBAL G.A.P bir dizi belgeden oluşmaktadır. Bu belgelerin kapsayacak, GLOBAL G.A.P Genel Yönetmeliği, GLOBAL G.A.P Uygunluk Kriterleri, Kontrol Noktaları ve Kontrol Listeleri şeklindedir. Farklı Çiftlik güvencesi sistemlerinin öncesinde GLOBAL G.A.P gibi uygulamaları olduğu, bölgesel olarak uyumlaştırılan yönetim sistemlerinin geliştirilmesini teşvik etmek ve böylece birden fazla denetim geçirmek zorunda kalan çiftçilerin bu problemlerini önlemek için GLOBAL G.A.P standardının bulunması gerekiyordu. Mevcut ulusal veya bölgesel çiftlik güvencesi planı kıyaslama sürecini başarıyla tamamlayan GLOBAL G.A.P standardı bu uygulamalara eşdeğer olarak kabul edilir.

CE Belgesi

CE İşareti
CE belgesi Avrupa Birliği tarafından 1985 yılında benimsenen yaklaşım politikası kapsamında hazırlanan yeni yaklaşım talimatları kapsamındaki ürünlerin bu talimatlara uygunluğunu ve gerekli değerlendirilme faaliyetlerinden geçtiği anlamına gelen birlik işaretidir. CE belgesi, ürünün amacına uygun bir şekilde kullanılması halinde güvenli olduğunu gösteren genel bir işarettir.

CE işareti kalite işareti gibi düşünülmemelidir.Çünkü CE tüketiciye kalite güvencesi ile sağlanamaz. Güvenli olmasıön plandadır.Çoğu kalite işareti isteğe bağlı olmasına karşın CE zorunlu bir işarettir.Ürünün Avrupa birliği teknik mevzuatına ve kriterlerine uygun olduğu anlamına gelir.

Sosyal Medya

İstanbul
Adres: Yenibosna Merkez Mah. 29 Ekim Cad. No:35 Bahçelievler/İstanbul
Telefon: 0 212 541 25 53
E posta: admin@yysdanismanlik.com

Ankara
Adres: Atapark Mahallesi 1308 Sokak No: 8/7 Keçiören Ankara
Telefon: 0 312 472 30 50
E posta: contact@yysdanismanlik.com

İzmir
Adres: Gazi Mah. Kublay Cad. No: 19 Gaziemir / İzmir
Telefon: 0232 251 77 88
E posta: izmir@yysdanismanlik.com

© 2024 YYS Belgelendirme Eğitim Danışmanlık ve Test&Analiz Hizmetleri Tüm Hakları Saklıdır.