Gıda güvenliği danışmanlarından oluşan ekibimiz, bir dizi gıda güvenliği danışmanlığı hizmeti sunmaktadır. Gıda güvenliği kültürünü geliştirme konusunda ciddi olan, yasal uyumluluk ve en iyi uygulama standartlarına ulaşmanıza yardımcı olan işletmelerle çalışıyoruz.
Sağladığımız gıda güvenliği hizmetleri, kendinizi, işinizi, çalışanlarınızı ve müşterilerinizi korumanıza yardımcı olmak için proaktif, mantıklı destek ve rehberlik sunmaktır. Ayrıca şirketinizin güvenli ve yasal olduğunu bilerek içiniz rahat edecek. Bunun bir sonucu olarak, işiniz önemli ölçüde fayda sağlayacak ve daha organize olacaksınız, daha sorunsuz çalışacak ve ilerleyeceksiniz.
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
Tüm gıda işletmelerinin HACCP ilkelerine dayalı olarak belgelenmiş bir gıda güvenliği yönetim sistemine sahip olması yasal bir zorunluluktur.
yysdanismanlik, durum tespiti sağlamanıza yardımcı olmak için bireysel işinize uyacak şekilde uyarlanmış kapsamlı, ancak takip edilmesi kolay bir sistem oluşturacaktır.
HACCP Gıda Güvenliği Planı
Uluslararası olarak tanınan ve genellikle zorunlu kılınan bir HACCP planı, müşterileriniz için sürekli olarak güvenli gıda ürünleri elde etmenize yardımcı olur.
HACCP Planı
yysdanismanlik, gerekli ilkelerin her birini ele alan, işinize özel kişiselleştirilmiş bir HACCP planı oluşturacaktır.
Proseslerinizdeki ve prosedürlerinizdeki potansiyel tehlikeleri belirleyecek ve gıda zehirlenmesi veya kontaminasyonunun önlenmesi için gerekli olan kritik kontrol noktalarını vurgulayacaktır.
Gıda Güvenliği Eğitimi
Her seviyede uygun eğitim ile ciddi gıda güvenliği hataları önlenebilir. Gıda yöneticileri ve gıda işleyicileri için gıda güvenliği sertifikalarının yanı sıra temizlik, sanitasyon, gıda güvenliği kültürü ve daha fazlasını kapsayan eğitimler sunuyoruz.
Gıda Güvenliği Denetimleri
Denetimler, uyumluluk sürecinin hayati bir parçasıdır ve mevcut uygulamalarınız ve standartlarınız hakkında bağımsız bir genel bakış sağlar.
Kapsamlı bir denetim raporu, uyumsuzluk alanlarını vurgulayacak ve gerekli özeni göstermenizi, yaptırım riskini azaltmanızı ve itibarınızı artırmanızı sağlamak için adım adım bir eylem planı sağlayacaktır.
BRC Gıda Güvenliği Akreditasyonu
İşletmeniz, Gıda, Paketleme veya Depolama ve Dağıtım için BRC Küresel Standartlarına ilişkin belgelendirme için gerekli belgelenmiş sistemleri elde etmek veya sürdürmek mi istiyor?
BRC Global Standartları kalite, güvenlik ve operasyonel kriterlerin standardizasyonunu garanti eder ve üreticilerin yasal yükümlülüklerini yerine getirmesini ve son tüketiciyi korumasını sağlar.
belgelendirme sürecinden önce ve sırasında bu standartları karşılamak için boşluk analizi ve uzman desteği sunuyoruz.
Alerjen Yönetimi
Beyan edilmemiş alerjenler, gıda endüstrisinde önemli bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Nihai olarak riskleri ve gelecekteki geri çağırma olasılığını azaltacak sağlam bir alerjen yönetim programının nasıl geliştirileceğini öğrenin.
BRC Yönetimi
BRC, tedarik zinciri boyunca gıda güvenliği standartlarını uyumlu hale getirmek isteyen perakendeciler tarafından 1996 yılında oluşturulan küresel bir gıda güvenliği standardıdır. BRC şu anda mevcut gıda güvenliği standartlarının sekizinci baskısında ve gıda güvenliği ve kalitesi için küresel en iyi uygulamaların geliştirilmesinde lider olmaya devam ediyor. Mevcut standardın sertifikasyon için ne gerektirdiğini öğrenin.
Gıda Güvenliği Kültürü
Gıda güvenliği kültür planı, gıda şirketlerinin kendi organizasyonlarında yönetmesi ve uygulaması için önemli bir unsur haline geldi. Olumlu bir gıda güvenliği kültürü yalnızca çalışanların moraline yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda gıda güvenliği bilincini ve en iyi uygulamaları artırmaya da yardımcı olur, bu da nihayetinde her gıda şirketinin en kötü kâbusu için riski ve potansiyeli azaltır…
İyi Üretim Pratikleri
İyi Üretim Uygulaması (GMP), Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktası (HACCP) programınızı bir sonraki seviyeye taşıyın. Bu standartlara göre boşluk değerlendirmeleri yoluyla, bir denetime hazırlanmak ve iş hedeflerinize daha iyi ulaşmak için işletmenizin neye odaklanması gerektiğini belirleyebiliriz.
Ayrıca, etiket iddialarını desteklemek için en iyi alerjen kontrol uygulamalarının izlenmesini sağlamanın yanı sıra, başlıca perakendeci ekleri veya uygulama/rehberlik kuralları konusunda size yardımcı olabiliriz.
Tedarik Zinciri Yönetimi
Yiyecek ve içecek endüstrisindeki tedarik zincirinizin kalite ve güvenliğini daha iyi yönetin.
Tedarik Zinciri Boyunca Özelleştirilebilir Çözümlere Güvenin Danışmanlık hizmetlerimiz şunları içerir:
Tedarikçi katılımı ve uyumluluk yönetimi
Ürün kalitesi ve spesifikasyon yönetimi
Veri yönetimi
Saha ziyaretleri ve tedarikçi geliştirme
Tedarikçi incelemesi ve işe alım
Ürün geri çağırma ve geri çekme yönetimi
Tedarikçi yerinde risk değerlendirmeleri
Denetim uyumluluk yönetimi
Alerjen risk değerlendirmesi
Tesis tehlikelerinin tanımlanması
Gıda İle Temas Eden Madde Ve Malzeme Üreten İşletmelerin Kayıt Belgesi
Gıda ile temas eden madde ve malzemeler, bunların kombinasyonları veya bunların üretiminde kullanılan madde ve malzemelere ilişkin iyi üretim uygulamaları ile bu madde ve malzemeleri üreten ve işleyen işletmelerin kayıt işlemlerine dair usul ve esasları belirlemek amacıyla Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzeme Üreten İşletmelerin Kayıt İşlemleri ile İyi Üretim Uygulamalarına Dair Yönetmelik gereğince; gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim ve işleme aşamalarında faaliyet gösteren işletmeler; İşletme Kayıt belgesi almak zorundadırlar.
Kontrolü altındaki işletmede, gıda ile temas eden madde ve malzemelere ilişkin mevzuatta yer alan gerekliliklerin yerine getirilmesini sağlamaktan sorumlu olan gerçek ya da tüzel kişi; 'Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzeme Üreten İşletmelerin Kayıt İşlemleri ile İyi Üretim Uygulamalarına Dair Yönetmelik'te "İşletmeci" olarak tanımlanmaktadır.
- Kağıt esaslı madde ve malzeme üretimi,
- Metal esaslı madde ve malzeme üretimi,
- Cam esaslı madde ve malzeme üretimi,
- Plastik esaslı madde ve malzeme üretimi,
- Ahşap esaslı madde ve malzeme üretimi,
- Seramik ve porselen malzeme üretimi,
- Silikon madde ve malzeme üretimi,
- Tekstil ürünleri üretimi,
- Rejenere selüloz film üretimi,
- Elastomer ve kauçuk üretimi,
- Vakslar (Mumlar) üretimi,
- Baskı mürekkepleri üretimi,
- Diğer gıda ile temas eden madde ve malzeme üretimi konularında faaliyet gösterenler gıda ile temas eden madde ve malzemeleri üreten işletmeler olarak kabul edilmektedir.
Danışmanlık Hizmeti
Hemen Profesyonel Danışmanlık Hizmeti Alın