• 0212 541 25 53
  • 0533 050 77 58
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Pzt Cuma 09:00 20:00

ISO 15504 Nedir

Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından, kamunun bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki yatırımlarına ilişkin genel ilke ve esasların belirlendiği, “Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Projeleri Hazırlama Kılavuzu” hazırlanmıştır. Bu kılavuzda kamu yazılım projelerindeki başarısızlıkların önüne geçmenin yanı sıra, sektörde kalite sertifikasyon'unun teşvik edilmesi ve uluslararası rekabet gücüne katkı sağlanması amacıyla kamu yazılım projelerinde 2007 yılından itibaren yüklenicilerden projenin doğasına ve tutarına uygun olarak ISO 15504 Spice Belgesi(ya da CMMI Belgesi) yazılım kalite modellerinin uygulanması veya CMMI 2 veya 3’ncü seviye olmaları şartının aranması öngörülmektedir.

ISO 15504 Spice Belgesi(ya da CMMI Belgesi) modeli iyi yazılım mühendisliği için gerekli olan temel hedefleri üst seviyede tarif eder ve yazılımı elde etme, sağlama, geliştirme, işletme, tekamül ettirme ve destek yeterliliği oluşturmayı isteyen her yazılım kuruluşuna uygulanır.

ISO 15504 Spice belgesini almak isteyen kuruluşlar ISO 15504 Spice standardları genel şartlarını sağlamak için Danışmanlık Hizmeti almalı ve TSE  ve TÜRKAK denetiminden başarı ile geçmelidirler. Kuruluşlar bu denetimden sonra ISO/IEC 15504 Spice belgesine sahip olabilirler.

Hazırlık

Öncelikle firmanın en az 1 projede SPICE kriterlerine uygun çalıştığını ürün değerlendirme esnasında göstermesi gerekmektedir. Dolayısıyla en az 1 projesinde SPICE standardına yönelik tüm adımları işletmesi ve kanıtlaması gerekmektedir. Firmaların yapısı ve çalışma şekline göre bu uyum optimum olarak 1 ay ile 4 ay içerisinde sağlanabilmektedir. Bu süreci daha sağlıklı ve hızlı yürütmek adına danışmanlık hizmeti alınması firmalar açısından tercih edilebilir.

Başvuru

ISO 15504 (veya ISO 33002) Belge almak için hazır olan firma, belgelendirme kuruluşuna Teklif Talep Formu ile başvuru yapabilir. İlgili form doldurularak müşteri temsilcisine e-posta ile başvuru yapılmalıdır.

İnceleme

Müşteri Temsilcisi başvuruyu alarak inceler ve gerekli görmesi durumunda firma ile iletişime geçerek başkaca bilgileri talep ederek başvuruyu neticelendirir.

Planlama

Başvurusu incelenen ve ürün değerlendirmesi kabul edilen firmanın denetim tarihi ve denetim ajandası belirlenir. Bu aşamada firma ile Baş Tetkikçi (veya görevlendirdiği bir uzman) gerekli görülmesi durumunda bir planlama toplantısı düzenleyebilir.

Denetim

Planlanan gün ve saatlerde denetim ajandasına uygun olarak denetim gerçekleştirilir. Değerlendirme sonucunda denetim raporu firmaya ibraz edilir.

Gerçekleşme Süresi: 2 Gün

Komite Kararı ve Belgelendirme

Değerlendirme sonucunda belge almaya hak kazanan firma için Belgelendirme Komitesi toplanır. Komitenin olumlu kararından sonra ilgili belge hazırlanarak firmaya posta yolu ile gönderilir ve süreç tamamlanır.

Danışmanlık Hizmeti

Hemen Profesyonel Danışmanlık Alın

Bize ulaşarak profesyonel hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.
Hemen YYS danışmanlık iletişime geçiniz?


Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Sosyal Medya

İstanbul
Adres: Yenibosna Merkez Mah. 29 Ekim Cad. No:35 Bahçelievler/İstanbul
Telefon: 0 212 541 25 53
E posta: admin@yysdanismanlik.com

Ankara
Adres: Atapark Mahallesi 1308 Sokak No: 8/7 Keçiören Ankara
Telefon: 0 312 472 30 50
E posta: contact@yysdanismanlik.com

İzmir
Adres: Gazi Mah. Kublay Cad. No: 19 Gaziemir / İzmir
Telefon: 0232 251 77 88
E posta: izmir@yysdanismanlik.com

© 2024 YYS Belgelendirme Eğitim Danışmanlık ve Test&Analiz Hizmetleri Tüm Hakları Saklıdır.